Janubiy chegara mintaqalarida tuproq pestitsidlarining atrof-muhitga ta'siri (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ishda pestitsidlarning xavflilik sinflari bo‘yicha tarqalishi tahlil qilindi. Tuproq qoplami insoniyatni oziq-ovqat va sanoat uchun xom ashyo bilan ta’minlashda muhim rol o‘ynaydi. Tuproqning holatini doimiy nazorat qilish qishloq va o‘rmon xo‘jaligi mahsulotlarining ekologik xavfsizligini ta’minlash uchun zarur shartdir.