ANTROPOLOGIYA FANI TADQIQOT MARKAZIDA TANOVUL MADANIYATI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Hozirgi zamon antropologiyasida odamlar va hodisalar o‘rtasidagi munosabatlarni tartibga solishda taomning ahamiyati ta’kidlanib, tanovul madaniyatining ramziy tomonlari o‘rganiladi. Maqolada taomlanish madaniyati, inson va taom o‘rtasidagi munosabatning ijtimoiy hayot bilan bog‘liqligi yoritilgan bo‘lib, taom va taomlanishning belgi va marosimiy tomonlariga, taomlanishdagi ta’qiq va cheklovlarga hamda taomlanishning ramziy ma’nosiga alohida e’tibor qaratilgan.