Psoriaz kasalligi: sabablari, klinik ko‘rinishlari, diagnostika va davolash usullari (Journal of Universal Science Research, 2025)
Psoriaz teri kasalliklari ichida tez-tez uchrab turadigan, surunkali qaytalanuvchi, multifaktorial tabiatga ega kasallikdir. Psoriaz epidermis hujayralarining giperproliferatsiyasi, keratinizatsiyasining buzilishi, dermada esa yallig'lanish reaktsiyasi va turli a'zolarda patologik jarayonlarning yuzaga kelishi bilan kechadi. Bu kasallik yillab davom etadi hamda retsidiv (qaytalanishi) va remissiya bilan almashinib turadi.