TERI LEYSHMANIOZI KASALLIGINI DIAGNOSTIKA QILISH USULLARI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Teri leyshmaniozining klinik spektri keng bo‘lib, stafilokokk yoki streptokokk infektsiyalari, mikrobakterial yaralar, moxov, qo‘ziqorin infektsiyalari, saraton, sarkoidoz va tropik yaralar kabi boshqa teri kasalliklarining belgilariga o‘xshash bo‘lishi mumkin. Teri leyshmaniozining klinik ko‘rinishlari o‘ziga xos bo‘lmaganligi sababli hamda davolash qimmat, ko‘p vaqt talab qiladigan yoki toksik bo‘lgani uchun, diagnostik tasdiqlash zarurdir