OZIQ-OVQAT ISHLAB CHIQARISH ZANJIRIDA XALQARO STANDARTLARNI (ISO, HACCP, CODEX ALIMENTARIUS) JORIY ETISHNING SAMARADORLIGINI TAHLIL QILISH (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqola oziq-ovqat sanoati ishlab chiqarish zanjirida xalqaro standartlar — ISO 22000, HACCP tizimi va Codex Alimentarius me’yorlarini joriy etishning samaradorligini ko‘p qirrali tahlil qiladi. So‘nggi yillarda globallashuv, xalqaro savdo aloqalarining kengayishi, oziq-ovqat xavfsizligi bilan bog‘liq xavf omillarining murakkablashuvi oziq-ovqat korxonalaridan sifatni boshqarishning universal va xalqaro miqyosda tan olingan standartlariga moslashishni talab qilmoqda. Tadqiqotda ushbu standartlarning nazariy asoslari, ishlab chiqarish zanjiriga integratsiya jarayonlari, xavf identifikatsiyasi va nazorat mexanizmlari, korxonalar samaradorligiga ko‘rsatadigan iqtisodiy, texnik va tashkiliy ta’sirlar o‘rganilgan.