KICHIK BIZNES SUBYEKTLARINI SURXONDARYO VILOYATIDA INNOVATSION IQTISODIYOT SHAROITIDA RIVOJLANTIRISH (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada Surxondaryo viloyatida kichik biznes subyektlarini innovatsion iqtisodiyot talablari asosida rivojlantirishning iqtisodiy holati, tashkiliy-huquqiy asoslari va samaradorlik ko‘rsatkichlari tahlil qilingan. Mavjud muammolar – innovatsion infratuzilmaning yetarli darajada shakllanmaganligi, moliyalashtirish mexanizmlarining sustligi, ilm-fan va amaliyot integratsiyasining pastligi – aniqlanib, ularni bartaraf etish bo‘yicha takliflar berilgan. Tadqiqot natijalari kichik biznesda raqamlashtirish, startap ekotizimini rivojlantirish va ta’lim muassasalari bilan korxonalar hamkorligini kuchaytirish orqali hudud iqtisodiy o‘sishiga sezilarli ta’sir ko‘rsatishi mumkinligini ko‘rsatadi.