HUDUDLARDA MOLIYAVIY RESURSLARNI SHAKLLANTIRISHDA XUSUSIY SEKTOR VA INVESTITSIYALARNING O‘RNI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada hududlarda moliyaviy resurslarni shakllantirish jarayonida xususiy sektor va investitsiyalarning o‘rni tahlil qilinadi. Mavzuning dolzarbligi shundaki, iqtisodiy modernizatsiya sharoitida davlat byudjeti resurslari yetarli emasligi sababli hududiy rivojlanishni ta’minlashda xususiy kapital, tashqi va ichki investitsiyalar, shuningdek, davlat-xususiy sheriklik mexanizmlari muhim rol o‘ynaydi.