TAMAKI MAHSULOTLARINING INSON SALOMATLIGIGA TA’SIRI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada tamaki mahsulotlarining inson organizmiga ta’siri chuqur ilmiy tahlil qilinadi. Tadqiqotda tamakining kimyoviy tarkibi, undagi nikotin, smola, uglerod oksidi va boshqa zaharli moddalarning fiziologik hamda psixologik oqibatlari o‘rganiladi. Shuningdek, maqolada chekishning nafas olish, yurak-qon tomir, asab, hazm va reproduktiv tizimlarga zararli ta’siri keng yoritiladi. Tamaki iste’molining ijtimoiy va iqtisodiy jihatlari, yoshlar orasida elektron sigaret va vape kabi yangi shakllarning tarqalishi ham muhokama qilinadi.