Davlat investitsiya dasturlarining samaradorligini oshirish istiqbollari (Journal of Universal Science Research, 2025)
Maqolada O‘zbekistonda davlat investitsiya dasturlarining samaradorligi va istiqbollari tahlil qilingan. Tadqiqotda investitsiyalarning iqtisodiy o‘sishdagi o‘rni, hududiy rivojlanishga ta’siri va ularni takomillashtirish zaruriyati yoritilgan. Statistik ma’lumotlar asosida 2019–2024 yillarda investitsiya hajmlari dinamikasi ko‘rib chiqildi. Natijalarga ko‘ra, ayrim loyihalar samaradorligi yuqori bo‘lsa-da, monitoring va nazorat mexanizmlarining sustligi, resurslarning noto‘g‘ri taqsimlanishi kabi muammolar mavjud. Maqola yakunida samaradorlikni oshirishning ilmiy asoslangan yo‘nalishlari taklif qilindi.