QADIMGI XORAZM DAVLATI (Journal of Universal Science Research, 2023)
Qadimgi Xorazm davlatining geografik joylashuvi, sug‘orish tizimining shaharlashuvga olib kelish jarayoni, qadimgi shahar qal'alarining tasnifi,turli manbalarda Xorazm toponimining lug‘aviy ma'nosi,qadimdan bu Xorazm deb ataluvchi geografik makondagi davlatlar xususida.