FONETIK RANG-BARANGLIKDAN GLOBAL TILGACHA: INGLIZ AKSENTLARINING ILMIY TAHLILI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Globallashuvning mislsiz sur’atlarda kechayotgan davrida ingliz tili xalqaro muloqotning bosh vositasiga aylanib, “lingua franca”(umumiy til)” maqomini qo‘lga kiritdi. Ushbu keng qamrovli lingvistik manzarada aksent hodisasi(ya’ni talaffuz uslubi) faqat fonetik tafovutlar majmuasi bo‘lib qolmay, balki shaxsiy identitet, madaniy meros va ijtimoiy-siyosiy tabaqalanishning ko‘p qirrali belgisi sifatida namoyon bo‘ladi.