MIOKARD INFARKTIDA REANIMATSION YONDASHUVLAR (Journal of Universal Science Research, 2025)
Miokard infarkt yurak mushagining ishemik nekrozi bo‘lib, yurak-qon tomir kasalliklari orasida o‘limga eng ko‘p sabab bo‘luvchi holatlardan biridir. Ushbu maqolada miokard infarktning patofiziologiyasi, diagnostikasi va reanimatsion yondashuvlar haqida ilmiy asoslangan ma’lumotlar taqdim etilgan. Ayniqsa, yurak massaji, sun’iy nafas olish, farmakologik reanimatsiya usullari va kardiogen shokni boshqarish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan. Zamonaviy texnologiyalar va standart protokollarga asoslangan yondashuvlar muhokama qilingan. Maqola shifokorlar uchun foydali bo‘lib, bemorlarni samarali davolashda ko‘maklashadi.