STADIONDAN SAMOLYOTGACHA: FUTBOL VA TURIZM ORASIDAGI KO‘RINMAS YO‘L (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada futbol industriyasining turizmga ko‘rsatadigan iqtisodiy va ijtimoiy taʼsiri atroflicha tahlil qilingan. Xususan xorijiy yirik klublar tajribalari misolida, sport va turizm o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlik ochib beriladi. Maqolada xorijiy tajribalar asosida O‘zbekistonda sport-turizmini rivojlantirish uchun zarur infratuzilma, marketing va investitsion strategiyalar haqida aniq takliflar ilgari surilgan. Shuningdek, soha istiqbollari, mavjud muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari ham yoritilgan. Mazkur ish sport turizmi orqali iqtisodiy o‘sishni rag‘batlantirishga qaratilgan nazariy va amaliy asos bo‘la oladi.