ФУҚАРОЛИК СУД ҲУЖЖАТЛАРИНИ ҚАЙТА КЎРИШДАГИ АЙРИМ ПРОЦЕССУАЛ-ҲУҚУҚИЙ МАСАЛАЛАР ЮЗАСИДАН (Journal of Universal Science Research, 2025)
Мақолада фуқаролик судларида ишларни аппеляция, кассация ва тафтиш тартибида қайта кўришнинг назарий-ҳуқуқий асослари айрим жиҳатлари таҳлил қилинган. Муаллиф фуқаролик суд ишларни аппеляция, кассация ва тафтиш тартибида қайта кўришни қонунчилик ҳужжатлари ва шу соҳани ўрганувчи олимлар қарашлари асосида ўрганди. Фуқаролик судларида ишларини апелляция, кассация ва тафтиш тартибида қайта кўришнинг фуқаролик процессуал қонунчилиги билан тартибга солинганлиги таъкидланади. Қонунчиликка ўзгартиришлар киритиш таклифи берилган.