ZAMONAVIY TA’LIM-TARBIYA SISTEMASIDA SIMVOLLARNING O‘RNI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Simvollar juda qadim zamonlardan buyon insoniyatni bir-birini tushunishida va muloqot olib borishida muhim hisoblangan. Simvol, ya’ni til belgilari dastlabki so‘z va nutq shakllari sanaladi. Bugungi kunda zamonaviy ilm-fanda simvolizm nazariyasi muhim ahamiyatga ega hisoblanadi.