РОЛЬ ДУХОВНОГО НАСЛЕДИЯ ДЖАДИДОВ В СОВРЕМЕННОМ ОБРАЗОВАНИИ (Journal of Universal Science Research, 2025)
Maqolada jadidlarning ma’naviy va pedagogik merosining Oʻzbekistonning zamonaviy ta’lim makoni uchun ahamiyati koʻrib chiqiladi. Jadidizmning asosiy gʻoyalari tahlil qilindi-ta’limni isloh qilish, axloqiy va milliy ta’limni kuchaytirish, dunyoviy va ilmiy bilimlarning ustuvorligi. Jadid gʻoyalari pedagogika oliy oʻquv yurtlari va akademiyalari dasturlariga, shuningdek, talabalar oʻrtasida fuqarolik kompetentsiyalarini rivojlantirishga qanday integratsiyalashganiga alohida e’tibor qaratilmoqda. XXI asr ta’lim siyosatidagi gumanistik, vatanparvarlik va innovatsion koʻrsatmalar manbai sifatida jadid merosiga murojaat qilishning dolzarbligi asoslanadi.