IJTIMOIY NAZORAT VA TARTIB YOSHLAR IJTIMOIY BARKAMOLLIGINI TA’MINLASHDA MUHIM ME’ZON (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ma’lumki, oʻz faoliyatini nafaqat siyosiy, balki ta’lim va tarbiyani yuksaltirish, turkiston oʻlkasini ma’naviy hamda ma’rifiy isloh qilish, barkamol avlodni tarbiyalash masalasini oʻz oldiga maqsad qilib qoʻygan jadidlar harakati oʻlka xalqlari tarixida muhim rol oʻynagan. Jadidlar Turkistondagi xalqlarni birlashtirish va butun oʻlkaning milliy mustaqilligi uchun kurash gʻoyasini ilgari surdilar.