EMOTSIONAL INTELLEKTNING AKADEMIK BILIMDONLIKKA TA’SIRI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada hissiy intellektning (EQ) zamonaviy ta’lim jarayonidagi o‘rni, uning akademik bilimdonlikka, ya’ni o‘quvchilarning bilimni o‘zlashtirish, mustaqil fikrlash, motivatsiya darajasi va stressga bardoshliligiga qanday ta’sir ko‘rsatishi keng yoritilgan. Maqolada hissiy intellektning nazariy asoslari, psixologik jihatlari, turli tadqiqotlar natijalari hamda amaliy takliflar muhokama qilinadi.