PEDAGOGIK TA’LIM JARAYONIDA MULOQOT MADANIYATINI SHAKLLANTIRISH (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada pedagogik ta'lim jarayonida muloqot  madaniyatini shakllantirish muhim omili sifatida koʻriladi. Bu pedagogik faoliyatda  odob-axloq, oʻqituvchi va oʻquvchilar oʻrtasidagi sogʻlom muhit, madaniyatli tinglash,  samimiy suhbatlarni yaratishga xizmat qiladi. bu muloqot madaniyati oʻqituvchi va oʻquvchi oʻrtasidagi sogʻlom psixologik muhit yaratish, ta’lim sifati va samaradorligini oshirishda asosiy va vosita sifatida koʻrib chiqiladi.