BUYUK IPAK YO‘LIDA MILLIY URF-ODATLAR VA DINIY AN’ANALARNING O‘ZARO ALOQADORLIGI VA TA’SIRI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Buyuk ipak yoʻli – qadimda sharq bilan gʻarbni boʻgʻlab turgan  savdo yoʻli, insoniyat rivojlanishi tarixining, uning birlashuvga hamda madaniy  qadriyatlari bilan almashishga, urf-odatlar va diniy an’analarning o‘zaro qorishuviga,  hayotiy fazo-yu mahsulotlarni sotish uchun bozorlarga erishishga intilishining oʻziga xos boʻlgan hodisasi. Dengiz, okean yoʻllari ochilmasdan oldin bu yoʻllar muhim ahamiyat kasb etgan.