TURKISTON O‘LKASIDAGI XORIJIY FUQAROLAR FAOLIYATI TARIXIDAN (XIX ASR OXIRI VA XX ASR BOSHLARIDA) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Maqolada XIX asr oxiri va XX asr boshlarida Turkiston o‘lkasida rivojlanishining iqtisodiy, ilmiy va madaniy faoliyati tarixiy manbalar asosida yoritiladi. Ularning joylaridagi ta’siri, tahlillari va jamiyat bilan aloqalari yordami