XIX-XX АСР БОШЛАРИДА МАРКАЗИЙ ОСИЁГА ҚИЛИНГАН НЕМИС ЭКСПЕДИЦИЯЛАРИ ТАРИХИДАН (Journal of Universal Science Research, 2025)
Мақола 19-аср охири – 20-аср бошларида Германиянинг Ўрта Осиёга қилган илмий экспедициялари тарихига бағишланган. Експедицияларнинг мақсадлари, иштирокчиларнинг таркиби, тўпланган материаллар ва уларнинг фан учун аҳамияти ўрганилади. Немис шарқшуносларининг минтақа маданияти, тарихи ва археологиясини халқаро манфаатлар нуқтаи назаридан ўрганишга қўшган ҳиссаси қайд етилган.