ЖУМАШ БЕКЛЕРБЕГИНИҢ ТӘҒДИРИ: ҚАШҚЫНЛЫҚТАН БИЙЛИККЕ ШЕКЕМ (Journal of Universal Science Research, 2025)
Исатай Махамбеттиң басшылығындағы миллий азатлық көтерилиси қазақ халқының тарийхындағы әҳмийетли ўақыялардың бири. Бирақ, бул көтерилистиң тәғдири тек ғана жеңис ямаса жеңилис пенен өлшенбейди. Олардың арасында көтерилиске қатнасып, соңынан тәғдирдиң жазыўы менен басқа жерге барып, өзгеше өмир баслаған адамлар да бар. Солардың бири - Жаншора.