MAKROIQTISODIY BARQARORLIK OMILLARI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Mazkur maqolada milliy iqtisodiyot barqarorligiga ta’sir etuvchi ichki va tashqi omillar tizimli ravishda tahlil qilinadi. YAIM o‘sish sur’ati, inflyatsiya, investitsiyalar, fiskal barqarorlik, infratuzilma va ekologik muvozanat ichki omillar sifatida baholangan. Tashqi omillar sifatida esa eksport-import hajmi, valyuta kursi, xorijiy investitsiyalar, tashqi qarz va global narxlar o‘rganilgan. Tahlillar har bir mamlakatda ushbu omillarning iqtisodiyotga ta’siri farqli bo‘lishini ko‘rsatadi. Ayniqsa, hozirgi globallashuv sharoitida tashqi omillar ta’sirining ortib borayotganligi ularning monitoringi va bahosini dolzarb masalaga aylantiradi.