ALLERGIK KASALLIKLARNI DAVOLASHDA DORIVOR O‘SIMLIKLARDAN FOYDALANISH (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada allergik kasalliklarning patogenezi, ularning turli shakllari, rivojlanish bosqichlari va davolash strategiyalariga ilmiy yondashuv keltiriladi. Ayniqsa, dorivor o‘simliklarning allergik reaksiyalarni kamaytirishdagi roli, ularning faol biologik komponentlari, xalq tabobatida va zamonaviy fitoterapiyada qanday qo‘llanilishi alohida tahlil qilinadi. Fitoterapiya nafaqat simptomlarni bartaraf etish, balki organizmning immun javobini muvozanatlashtirishda ham muhim ahamiyat kasb etadi.