DORI MODDALARDAN O‘TKIR ZAHARLANISH VA UNI DAVOLASHDA XALQ TABOBATIDAN FOYDALANISH (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada dori vositalaridan noto‘g‘ri foydalanish oqibatida yuzaga keladigan o‘tkir zaharlanish holatlari, ularning klinik belgilari, zamonaviy tibbiy davolash yo‘llari va xalq tabobatining qo‘llanilishi chuqur tahlil etiladi. Bugungi kunda dori vositalarining haddan ziyod yoki noto‘g‘ri ishlatilishi turli yoshdagi aholida keng uchrab, jiddiy sog‘liq muammolariga sabab bo‘lmoqda. Xalq tabobati usullarining o‘rganilishi esa qo‘llab-quvvatlovchi terapiya sifatida muhim sanaladi.