СУТ БЕЗИ САРАТОНИ БИЛАН МАСОФАВИЙ ГАММА НУР ТЕРАПИЯ ҚАБУЛ ҚИЛГАН БЕМОРЛАРДА КОЛОНИЯ СТИМУЛЛОВЧИ ОМИЛЛАРНИНГ АҲАМИЯТИ (Journal of Universal Science Research, 2025)
тадқиқот объекти сифатида РИОваРИАТМ Сурхондарё филиали радиология бўлимида 2024 йил давомида “Терабальт 80” аппаратида сут бези саратони ташхиси билан масофавий гамма нур терапия қабул қилган, 450 та беморнинг 120 таси ретроспектив ўрганилди. Ушбу беморларнинг барчаси клиник-инструментал текширувлардан ўтган, морфологик жихатдан ўрганилган. Беморларнинг ёши 33-77 гача (ўртача ёши 53±1) ташкил этди. Беморларнинг 82 тасида (68%) ўнг сут безида кузатилган бўлса, 38 тасида (32%) чап сут бези тасдиқланган. Ушбу беморларнинг 94 таси (78%) II босқичда, 26 таси (22%) III босқичда мурожаат қилган. Барча беморлар РОД-2.0Гр, СОД-50Гр ДГЛТ қабул қилган.