IQTISODIY INQIROZLARNING NAZARIY ASOSLARI: SABABLARI VA TURLARI (Journal of Universal Science Research, 2025)
O‘zbek tilidaMaqolada iqtisodiy inqirozlarning kelib chiqishiga sabab bo‘luvchi nazariy omillar yoritilgan. Unda turli iqtisodiy maktablarning qarashlari asosida inqiroz tushunchasi, uni keltirib chiqaradigan omillar hamda inqirozlarning turlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, tarixiy tajribalar orqali inqirozlarning qanday shakllarda namoyon bo‘lishi va ularning iqtisodiy tizimlarga ta’siri tahlil qilinadi.