ХИВА ХОНЛИГИНИНГ ҚОРАҚАЛПОҚЛАРИДА ҚОЗИЛАР СУДИ ТАРИХИ (ХIХ АСР ОХИРИ ХХ АСР БОШЛАРИ) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Хива хонлигига қарашли бўлган Амударёнинг чап қирғоғида қорақалпоқлар, қозоқлар, ўзбеклар, туркманлар яшаган. Бу ҳудудда Мўйноқ, Қипшоқ, Қилиш - Ниёзбой, Кўҳна Урганч, Қўнғирот, Хитой, Манғит, Хўжайли, Шуманай бекликлари жойлашган.