ABDULLA QAHHOR HIKOYALARIDA INSON RUHIYATINING TASVIRLANISHI VA XOTIN-QIZLAR OBRAZI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada Abdulla Qahhorning hikoyalarida hikoyalarida inson ruhiyatining tasvirlanishi hamda xotin-qizlarning ichki kechinmalari tahlil qilinadi.Yozuvchining "O'g'ri" va "Dahshat" hamda  "Mayiz yemagan xotin" kabi asarlarida qahramonning ichki kechinmalari,atrof-muhit bilan munosabati va psixologik holati realistik tarzda yoritilgan.Hikoyalarda voqealar va personajlar murakkabligi va uning atrof muhitga ta'siri ko'rsatiladi.