PISTA OʻSIMLIGI ZAXIRALARI VA ULARNI KOʻPAYTIRISH CHORA TADBIRLARI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Mazkur maqolada pista oʻsimligining tabiiy zaxiralari, ularning hozirgi holati hamda kamayib borish sabablari yoritilgan. Shuningdek, pista plantatsiyalarini kengaytirish, ekin maydonlarini toʻgʻri tanlash, agrotexnik tadbirlarni takomillashtirish va seleksiya ishlarini rivojlantirish orqali pista zaxiralarini koʻpaytirish yoʻllari tahlil qilinadi. Maqolada pista oʻsimligining iqtisodiy va ekologik ahamiyati alohida taʼkidlanib, uni saqlab qolish va ko‘paytirishga doir ilmiy-amaliy tavsiyalar berilgan.