BOLALARDA BADIIY TAFAKKURNI RIVOJLANTIRISHNING PSIXOFIZIOLOGIK ASOSI. (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada tadqiqot katta maktabgacha yoshdagi bolalarda badiiy rivojlanishga ta’sir etuvchi psixofiziologik shart-sharoitlarni o‘rganishga qaratilgan. Tadqiqotning asosiy maqsadi bolalarning emotsional, motorika va sezgi tizimlarining badiiy salohiyatni shakllantirishdagi rolini aniqlash, shuningdek, moslashtirilgan ta’lim muhitining ularning ijodiy ifodasiga qo‘shadigan hissasini o‘rganishdir.