O’QUVCHILARDA IJODIY FIKRLASH QOBILYATNI RIVOJLANTIRISH YO’LLARI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Mazkur maqolada umumiy o‘rta ta’lim muassasalarida o‘quvchilarning ijodiy fikrlash qobiliyatini shakllantirish va rivojlantirish masalalari tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’limda ijodiy fikrlashni o‘rgatish, yosh avlodni innovatsion tafakkurga yo‘naltirish muhim ahamiyat kasb etmoqda. Tadqiqotda o‘quvchilarda ijodiy fikrlashni rag‘batlantirish uchun ta’lim uslublari, interfaol metodlar, darsdagi ijodiy topshiriqlar, ochiq muammoli savollar va o‘yin elementlaridan foydalanishning samaradorligi tahlil qilindi. Amaliy kuzatuvlar asosida muallif ta’lim jarayonida yaratuvchanlikni rivojlantirishning aniq yo‘llarini asoslaydi. Maqola pedagoglar, psixologlar va metodistlar uchun amaliy ahamiyatga ega.