TA'LIMDA SUN'IY INTELLEKTDAN FOYDALANISHNING IJOBIY VA SALBIY TOMONLARI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada sun’iy intellektini ta’limda qoʻllashning ijobiy va salbiy oqibatlari koʻrib chiqamiz. Sun'iy intellektning ijobiy tomonlariga keladigan boʻlsak, u inson xatosini va xavfni kamaytiradi, odamlar dan farqli ravishda tanaffuslar va yangilanishlarni talab qilmaydi, takroriy ishlarni bajaradi, tezroq qaror qabul qiladi, kundalik ilovalar, xavfli vaziyatlarda asqotadi, ta'limni shaxsiylashishiga olib keladi, ITS (Intelligent Repetitoring Systems) rivojlanadi, moslashuvchan guruhni shakllantira oladi, intellektual moderatsiya hamda virtual haqiqatni oʻrganadi, haqiqiy vaqtda hal qilishni baholaydi