ODAMLARNING MEHR QUYOSHI . “MAHALLA” HIKOYASI TAHLILI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Abdulla Qahhor qalamiga mansub “Mahalla” hikoyasi insonlar orasidagimehr va muhabbat tuyg’ularining qanchalik qadrli qiymatga ega ekanligi, yonimizdagiyaqinlarimizni borida qadriga yetish kerakligini yoritib bergan hikoyadir. “Mahalla”-o‘zbek adabiyotining nozik hissiyot va realistik ifoda orqali ijtimoiy muhit, insoniyqadriyatlar, oila va jamiyat o‘rtasidagi rishtalarni aks ettiruvchi yorqin namunasidir.Hikoya qisqa bo‘lishiga qaramasdan, unda hayotiy teranlik, tragikomediya, mehrmuhabbat, yolg‘izlik, ijtimoiy mas’uliyat va insoniy qadrning chuqur yoritilishi mavjud.