BACILLUS SUBTILIS VA AZOTOBACTER CHROOCOCCUM INOKULYATSIYASINING O‘SIMLIKLAR O‘SISHI VA QISHLOQ XO‘JALIGIDAGA AHAMIYATI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Qishloq xo‘jaligida mikrobiologik inokulyantlardan foydalanish iqlim o‘zgarishiga chidamlilikni oshirishda, resurslardan samarali foydalanishda ekologik toza va barqaror mahsuldorlikni ta’minlashning samarali usullaridan biridir. Ushbu tadqiqotda Bacillus subtilis va Azotobacter chroococcum bakteriyalarining o‘simliklar o‘sishi va qishloq xo‘jaligi ekinlarining hosildorligiga ta’siri o‘rganilgan. Tadqiqot natijalari qishloq xoʻjaligi sohasida ekologik toza, iqtisodiy jihatdan samarali va barqaror mahsulot yetishtirishda amaliy ahamiyat kasb etadi.