O‘ZBEKISTON FLORASI VA FAUNASINI MUHOFAZA QILISH HAMDA ULARNING ISTIQBOLLI RIVOJLANISH YECHIMLARI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu ilmiy ishda O‘zbekiston Respublikasi hududida tarqalgan o‘ziga xos flora va fauna turlarining holati, ularni saqlab qolish va qayta tiklash bilan bog‘liq muammolar hamda bu boradagi istiqbolli yo‘nalishlar tahlil qilingan. Tadqiqotda biologik xilma-xillikni muhofaza qilishning dolzarb jihatlari, zamonaviy yondashuvlar va xalqaro tajriba asosida ishlab chiqilgan takliflar asosida ekologik barqarorlikni ta’minlash masalalari yoritilgan.