O‘zbekiston sharoitida qayta tiklanuvchan energiya va undan foydalanish samaradorligini oshirish yo‘llari. (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada qayta tiklanuvchan energiya  va uning turlari yoritib berilgan. Hozirgi kunda  dunyodagi  energetika  tarmoqlaridagi  texnologiyalar  ularning  yutuqlari  va  kamchiliklari, O‘zbekistonda  yashil  energetika  manbalarini qayta tiklanuvchi energiya sohasidagi rivojlanish strategiyalari, amalga oshirilayotgan loyihalar rivojlantirish  borasida taklif va xulosalar berilgan.