YONG‘OQ PO‘STLOG’INING CHIQINDILARNI BOSHQARISHDAGI ROLI. (Journal of Universal Science Research, 2025)
Hozirgi vaqtda yong‘oq po‘stlog‘i karton ishlab chiqarishda keng miqyosda qo‘llanilmaydi. Buning sabablari orasida uning cheklangan miqdori, qayta ishlashning murakkabligi va tayyor mahsulot sifatini nazorat qilishdagi qiyinchiliklar mavjud. Biroq, O‘zbekiston kabi yong‘oq yetishtirish rivojlangan mamlakatlarda mahalliy xom ashyo sifatida undan foydalanish iqtisodiy jihatdan samarali bo‘lishi mumkin. Tajribalar shuni ko‘rsatadiki, boshqa o‘simlik chiqindilari (masalan, paxta poyasi) qog‘oz ishlab chiqarishda muvaffaqiyatli sinovdan o‘tgan, bu yong‘oq po‘stlog‘i uchun ham imkoniyatlar mavjudligini tasdiqlaydi.