NEMIS TILINING RIVOJLANISH TARIXIDA YUNON TILIDAN O‘ZLASHGAN SO‘ZLARNING O’RNI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Nemis tili tarixan rivojlanish davomida turli tillardan, jumladan, yunon tilidan ham ko‘plab so‘zlarni o‘zlashtirgan. Ayniqsa, yunoncha kelib chiqishga ega bo‘lgan terminlar ilm-fan, tibbiyot, falsafa va texnika sohalarida muhim o‘rin tutadi. Bugungi kunda nemis ilmiy matnlarida yunon tilidan olingan atamalar keng qo‘llanilib, xalqaro ilmiy aloqalar va akademik nutqning ajralmas qismiga aylangan. Ushbu maqolada nemis tiliga yunon tilidan so’zlar o’zlashish davrlari, ularning ilmiy terminolar sifatida qo’llanilishi, hamda struktur-semantik xususiyatlari, bu borada olib borilgan tadqiqot va ilmiy izlanishlar tahlil qilinadi.