"YOSHLAR ORASIDA TURIZM MADANIYATINI SHAKLLANTIRISHNING ZAMONAVIY YO‘LLARI” (Journal of Universal Science Research, 2025)
Bugungi kunda yoshlar orasida turizm madaniyatiniing yetarli Darajada shakillanmagani dolzarb muammolardan biridir Ularning ko‘pchiligi turizmning ma’naviy, madaniy va iqtisodiy ahamiyatini chuqur anglamaydi. Aynan shu sababli, zamonaviy va innovatsion yondashuvlar orqali yoshlarni turizmga jalb qilish zarurati tug‘ilmoqda. Ushbu maqolada raqamli texnologiyalar asosida yaratilgan mobil ilovalar, virtual sayohatlar, ijtimoiy tarmoqlar orqali turizm targ‘iboti, gamifikatsiya elementlaridan foydalanish orqali yoshlarning turizmga bo‘lgan qiziqishini oshirish mexanizmlari yoritiladi. Shuningdek, interaktiv ta’lim metodlari, yoshlar turistik klublarining faoliyati va xalqaro almashinuv dasturlarining ijtimoiy-ta’limiy samaradorligi tahlil qilinadi.