"MEHNAT MIGRATSIYASI NAZARIYALARI: KLASSIK YONDASHUVLARDAN TRANSMILLIYLIK KONSEPSIYASIGACHA" (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqola mehnat migratsiyasiga oid nazariy yondashuvlarning evolyutsiyasini tanqidiy tahlil asosida ko‘rib chiqadi. Tadqiqot Ravenstein tomonidan ilgari surilgan migratsiya qonunlaridan boshlab, neoklassik iqtisodiy model, dual mehnat bozori nazariyasi, Lee tomonidan taklif etilgan Push-Pull modeli va yangi iqtisodiy migratsiya nazariyasi (NELM)gacha bo‘lgan asosiy konsepsiyalarni izchil tahlil qiladi. Shuningdek, zamonaviy paradigmalardan biri bo‘lgan tarmoq nazariyasi, ijtimoiy kapital tushunchasi va transmilliylik, jumladan glokalizatsiya va diaspora fenomenlari ham muallif tomonidan chuqur tahlilga tortiladi.