SUN'IY INTELLEKTNING SOG‘LIQNI SAQLASH TIZIMIDAGI O‘RNI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Butun dunyo bo‘ylab, sun'iy intellekt (SI) diagnostika aniqligini oshirish, davolash natijalarini yaxshilash, operatsion xarajatlarni kamaytirish va sog‘liqni saqlash xizmatlaridan foydalanish imkoniyatini oshirish orqali sog‘liqni saqlash sohasini jadal o‘zgartirmoqda. Ushbu maqola SI-ning sog‘liqni saqlashda turli xil qo‘llanilishini, shu jumladan diagnostika vositalari, shaxsiy tibbiyot, bemorlarni monitoring qilish va robot jarrohliklarini o‘rganadi.