BOLALARDA OBSTRUKTIV BRONXIT KASALLIGI. (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada bolalarda obstruktiv bronxit kasalligining etiologiyasi, patogenezi va klinik ko‘rinishlari o‘rganilgan. Tadqiqot davomida kasallikning rivojlanish omillari, diagnostika usullari va samarali davolash usullari tahlil qilingan. Bolalar organizmida obstruktiv bronxitning o‘ziga xos kechish xususiyatlari, immun javob va yallig‘lanish jarayonlariga ta’siri ilmiy manbalar asosida muhokama qilinadi. Shuningdek, zamonaviy terapevtik yondashuvlar va profilaktika choralari bo‘yicha tavsiyalar beriladi. Mazkur ish pediatriya va pulmonologiya sohalarida ilmiy-tadqiqot olib borayotgan mutaxassislar uchun foydali bo‘lishi mumkin.