ОРТОКРЕМНИЙ КИСЛОТАСИНИНГ ОРГАНИК ПОЛИСИЛИКАТ ЭФИРЛАРИ СИНТЕЗИ (Journal of Universal Science Research, 2023)
Ер юзида кремний жуда кўп тарқалган элементлардан бири бўлсада кимё саноатида кремний бирикмаларининг ишлатилиш даражаси анча кам. Кремний кислотанинг турли органик эфирларини олиш ва улар ёрдамида ҳоссалари яхшиланган янги композит материаллар олинмоқда [1,2].