BOLALARDA SURUNKALI NEFRITIK SINDROM HAQIDA ZAMONAVIY QARASHLAR (Journal of Universal Science Research, 2023)
Surunkali nefritik sindrom - bu bir necha kasalliklarda yuzaga keladigan holat bo'lib, unda glomerulalar shikastlanadi va bir necha yil davomida buyraklar faoliyati yomonlashadi.Sindrom ko'p yillar davomida o'zini namoyon qilmaganligi sababli, ko'p hollarda uning rivojlanishi e'tiborga olinmaydi. Sindrom asta-sekin rivojlanadi, shuning uchun shifokor odatda kasallikning qachon boshlanganini aniq ayta olmaydi. Sindrom o'zini yaxshi his qiladigan va siydikda oqsil va ba'zan qon hujayralari mavjudligidan tashqari kasallik belgilari bo'lmagan odamni muntazam ravishda fizik tekshiruvdan o'tkazishda aniqlanishi mumkin.