AGROBIZNES KORXONALARIGASIFAT MENEJMENTINI TATBIQ ETISHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI VA TAMOYILLARI. (Journal of Universal Science Research, 2023)
Sifat menejmenti zamonaviy boshqaruvning muhim falsafalaridan biri hisoblangan boshqaruv konsepsiyasi hisoblanadi. Sifat menejmenti korxona miqyosida tashkil etiladigan va haridorlarning extiyojini qondiradigan darajada mahsulot ishlab chiqarilishini ta’minlaydigan jarayonlar va harakatlar majmuidan iborat. Mazkur boshqaruv shakli korxonalarda ishlab chiqarish xususiyati va shaklidan kelib chiqib turlicha qo‘llanilishi mumkin. Har bir ishlab chiqarilayotgan mahsulot sotilayotgan bozor joylashgan hududning standartlariga va o‘sha joydagi sotib olayotgan xaridorlarning qiziqish hamda hohishlariga mos bo‘lishi zarur.