FANTASTIK ASARLARNI INGLIZ TILIDAN O’ZBEK TILIGA TARJIMA QILISHNING LINGVISTIK TAHLILI ( STIVEN KING ASARLARI MISOLIDA) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Mazkur maqola butun dunyoda “Terror qiroli” deb tanilgan Stiven King tomonidan yaratilgan “Qora minora” (The Dark tower) asari misolida yozilgan. Shuningdek, maqolada “Qora minora” asarini ingliz tilidan o’zbek tiliga tarjima qilish jarayonida yuzaga keladigan morfologik va leksikologik transformatsiyalarning tahlil muammolari analiz qilinadi. Maqola uchun adabiyot darsliklari, turli xil lug’atlar va tarjima qilish jarayonida foydalaniladigan ba’zi qo’llanmalar manba sifatida olingan