Ayrim horijiy davlatlar jinoyat protsessessual qonunchiligida uy qamog'i tarzidagi ehtiyot chorasining qo'llash masalalari va uni tanlashdagi ayrim hususiyatlarning qiyosiy huquqiy tahlili (Qozog'iston, Rossiya va Belorusiya) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Davlat majburlov choralaridan biri bo'lgan hamda uy qamog'i ehtiyot chorasini o'z ichiga olgan har doim konstitutsiyaviy cheklovlar, shaxsning huquqlari, erkinliklari va qonuniy manfaatlari bilan bog'liq, shuning uchun huquqiy tartibga solish sohasidagi joylar markaziy o'rinlardan birini egallaydi.