BOSHLANG’ICH SINF ONA TILI VA O’QISH SAVODXONLIGI DARSLARIDA UCHRAYDIGAN KO’CHMA MA’NOLI SO’ZLAR USTIDA ISHLASH (Journal of Universal Science Research, 2023)
Boshlang‘ich sinf o‘quvchilari nutqini rivojlantirishning asosiy yo‘nalishlaridan biri so‘z ustida ishlash, ya’ni lug‘at ishidir1 . Ona tili va o‘qish savadxonligida o’quvchilarni turli hayotiy vaziyatlardagrammatik jihatdan to’g’ri va komunikativ jihatdanerkin so’zlay oladigan yoshlarni voyaga yetkazish asosiy maqsadimizdan biri bo’lmog’i zarur.